Normal_leerlingen_middelbare_school__screenshot_

De SP is van mening dat de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in Utrecht nog onder de maat is. Het basisonderwijs in Utrecht telt inmiddels geen zwakke scholen meer. De SP wil dat wethouder Jeroen Kreijkamp van Onderwijs samen met Utrechtse middelbare scholen een stappenplan opstelt om de kwaliteit van het voortgezet onderwijs te verbeteren. Dit meldt DeStadUtrecht.

Uit rapportages van de Inspectie van Onderwijs blijkt dat drie van de zeven middelbare scholen het predicaat zwak van de inspectie hebben ontvangen. De enige school voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen (ZMOK) in Utrecht is volgens de inspectie ook zwak. Het onderwijs op een van de grootste vmbo-scholen in Utrecht is zelfs zwak tot zeer zwak benoemd.

De SP is van mening dat de gemeente Utrecht zich de afgelopen jaren op de achtergrond heeft gehouden als het gaat om de kwaliteit van het onderwijs. De gemeente zou bewust geen sleutelrol op zich hebben genomen. Een stappenplan moet de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in Utrecht verbeteren.

© Nationale Onderwijsgids