Logo_logo

Voor ruim 6000 leerlingen van klas 2, 3 en 4 van het vmbo in Den Haag en omgeving is de week van 12 tot en met 16 januari 2015 heel belangrijk. In de Haagse Fokkerterminal aan de Binckhorstlaan gaan ze naar Spots on Jobs om te ontdekken welk beroep en welke opleiding het best bij ze past. Tijdens het Open Huis op dinsdag 13 januari en donderdag 15 januari is er een vrije inloop voor alle leerlingen én hun ouders om zich nog eens extra te oriënteren. Dit meldt Spots on Jobs. 

Op maandag en dinsdag komen de tweedejaars langs samen met hun docent. Via een gericht programma rond de sectorkeuze worden zij, aan de hand van een opdrachtenkaart in vijf kwartier over de beurs geleid. De opzet is dit jaar nog interactiever dan voorgaande jaren. De leerlingen maken kennis met alle mogelijke beroepen via quizjes en door horen, zien, ruiken en ervaren. Dat alles is gericht op het maken van een goede en doordachte keuze. 
 
Leerlingen uit het derde en vierde jaar zijn er op woensdag, donderdag en vrijdag en maken kennis met bedrijven en mogelijke vervolgopleidingen. Om een indruk te geven: de Landmacht, Belastingdienst, Haagbouw, Defensie, Ipse de Bruggen en vele andere bedrijven bemensen stands op de beurs, net als een aantal opleidingsinstellingen zoals ROC Mondriaan, ID College, het Hout-en Meubileringscollege, het Grafisch Lyceum en AOC Wellant. 
 
© Nationale Onderwijsgids