HULST - De bijna tachtig geslaagden havo en vwo van het Reynaertcollege in Hulst keken donderdagavond tijdens de diploma-uitreiking bijzonder verbaasd toen medestudent Remco ten tonele verscheen.

Ze wisten niet beter dan dat hij voor zijn havo-examen was gezakt. Het scheelde maar tweehonderdste punt, maar toch. Wat bleek, zo trok de rector en plein public het boetekleed aan, er was een foutje gemaakt bij het optellen van alle punten. Dat had de school niet ontdekt, maar Remco zelf. Het bleek dat een percentage (42 was 24 of andersom) verkeerd was genoteerd, zodat hij alsnog geslaagd zou zijn. Remco naar de schoolleiding, die hem gelijk moest geven. Dus moest de kwestie voorgelegd worden aan de onderwijsinspectie. Die besloot dat Remco geslaagd was.

Het foutje met het percentage gold voor alle scholieren, maar volgens de rector had dat verder voor niemand gevolgen voor de uiteindelijke puntenlijst. Behalve dan voor Remco natuurlijk. Het Reynaertcollege controleert voortaan de uitslagen nog een keer extra, zo beloofde de rector, om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen.