Normal_dyslexie

GZ-psychologe en specialist dyslexie Beatrijs Brand houdt op dinsdag 9 december weer een informatieavond voor ouders van dyslectische kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Op de informatiebijeenkomst bij Bibliotheek Amstelland zal Brand over de overstap naar de middelbare school en met welke problemen kinderen met dyslexie in het voortgezet onderwijs te maken kunnen krijgen. Dit meldt Amstelveenweb.

Beatrijs Brand is al dertig jaar deskundige in de diagnostiek van leerproblemen bij kinderen. Zij geeft daarover adviezen aan leraren en ouders. Op de informatieavond zal zij uitleggen dat eventuele problemen op de middelbare school door dyslexie zich niet beperken tot de talen. Kinderen kunnen door hun dyslexie ook moeite hebben met de meer technische vakken.

Daarnaast heeft Brand advies over de schoolkeuze. Hoe weet je als ouder of een school een effectief dyslexiebeleid voert? De psychologe geeft praktische tips waarop ouders moeten letten en welke vragen ze bij een schoolbezoek moet stellen.

De informatieavond vindt plaats op 9 december in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De avond begint om 20.15 uur en er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen. De toegang is gratis maar aanmelden is verplicht. Dit kan via www.debibliotheekamstelland.nl.

© Nationale Onderwijsgids