Normal_7317561748_271bfe6f0f_b

Leerlingen van het Oranje Nassau College in Zoetermeer gaan vanaf volgende week voorlezen aan asielkatten. De leerlingen kampen met een taal- en leesachterstand. Door voor te lezen in het Dierentehuis kunnen de leerlingen oefenen terwijl de katten wat extra aandacht krijgen. Dit meldt Omroep West. 

Stichting Mooi is een van de initiatiefnemers van het project. 10 middelbare scholieren met een taal- en leesachterstand gaan tijdens het project voorlezen aan asielkatten. Vanaf 18 november zullen de leerlingen iedere dinsdagmiddag een uur naar het Dierentehuis gaan. De kinderen hebben zich zelf opgegeven voor het project en zijn geselecteerd door de school. 'Door leerlingen op deze manier te laten voorlezen kunnen ze zonder oordeel of commentaar en volkomen ontspannen oefenen met lezen en voorlezen. Voorlezen kan best spannend en eng zijn', zegt Marije Arnouts van stichting Mooi.
 
De asielkatten krijgen tegelijkertijd wat extra aandacht en contact. ‘De leerlingen lezen ieder in een eigen kattenruimte een aantal toegewezen katten voor. De leerlingen die niet aan het voorlezen zijn, helpen de vrijwilligers van het Dierentehuis bij allerlei werkzaamheden. Het asiel hoopt de kinderen meer te kunnen leren over dierenwelzijn', aldus Arnouts.
 
© Nationale Onderwijsgids