Normal_vlag_duitsland

Op vrijdag 31 oktober vinden aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) de eerste voorrondes plaats van de jaarlijkse Nationale Deutscholympiade Nederland. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs strijden om een plek in finale die bepaalt wie de beste leerling Duits is van Nederland.

Dit jaar wordt de Deutscholympiade voor de zevende keer georganiseerd door de Vereniging voor Leraren in Levende Talen in samenwerking met universitaire partners en het Goethe Institut. Er worden vier voorrondes gehouden in Groningen (31 oktober), Utrecht (14 november), Nijmegen (21 november) en Leiden (28 november). De beste scholieren uit de voorrondes zullen tegenover in maart 2015 tegenover elkaar komen te staan in de finale in het Goethe Institut.

De leerlingen worden getoetst op  lezen, schrijven, luisteren en spreken. Hun prestaties worden beoordeeld door een deskundige jury. De voorrondes zijn bedoeld voor leerlingen uit havo en vwo 4 en vwo 5 met Duits in hun vakkenpakket. De winnaars van de finale in maart ontvangen een bijzondere prijs. Aanmelden is nog mogelijk voor de voorrondes in Utrecht, Nijmegen en Leiden via deutscholympiade@duits.de. Op de website deutscholympiade.nl is voorbeeldmateriaal beschikbaar om op de eigen school een voorronde te organiseren.

© Nationale Onderwijsgids