Leerlingen CS Vincent van Gogh halen IB en Gp diploma tweetalig onderwijs

Onder grote belangstelling van ouders en docenten ontvingen 22 leerlingen vwo van het CS Vincent van Gogh in Assen hun diploma International Baccalaureate (IB) en Global Perspectives (GP). Met het behalen van het IB-diploma hebben de leerlingen het near native niveau bereikt en hebben zij toegang tot alle Engelstalige universitaire opleidingen in de wereld.

Alle leerlingen die opgingen voor het examen behaalden hun diploma. Zeven leerlingen slaagden met een 6 gemiddeld en twaalf leerlingen met een gemiddelde van 5, waarbij bedacht moeten worden dat in het Engelse systeem een 7 de hoogste waardering is. Directeur Oosting feliciteerde de leerlingen en de docenten met dit fantastische resultaat. Voor CS Vincent van Gogh was dit de derde lichting die als afsluiting van het tweetalig onderwijs (tto) een diploma in ontvangst mochten nemen.

In zijn toespraak wees de Oosting erop dat er inmiddels 120 scholen in Nederland zijn die een tto-opleiding aanbieden en dat een groeiend aantal leerlingen op Vincent van Gogh voor deze mogelijkheid kiest. Dat is gezien de economische positie van Nederland in de EU en in de wereld een goede zaak, aldus Oosting.

© Nationale Onderwijsgids