De inschrijving voor de Studenten Ondernemersprijs 2010 is begonnen. Tot 1 juli 2010 kunnen ambitieuze student ondernemers zich inschrijven via de website www.studentenondernemersprijs.nl. De prijs wordt voor de 3e keer uitgereikt op 31 augustus aanstaande in het Circustheater te Scheveningen.

Bas Welling - Student Ondernemer 2009
Ondernemerschap getuigt van lef, creativiteit, initiatief en vooral ook daadkracht. Het gaat niet alleen om een goed plan, maar juist ook om de uitvoering hiervan. Om dat te belonen en te stimuleren heeft Pia van Boven, van campus recruiter ImpressiveGreenApple, de Studenten Ondernemersprijs in 2008 in het leven geroepen. "Ondernemerschap is van ongelooflijk belang voor onze maatschappij. Natuurlijk is het lang niet voor iedereen een goede keuze. Door ondernemerschap tijdens je studie te ervaren, zullen jonge talenten dit ook als een serieuze optie gaan zien."

Vorig jaar meldden 60 deelnemers zich aan. Na een uitgebreide screening bleven 5 finalisten over. Bas Welling, met zijn bedrijf Wefilm dat internet virals produceert, ging er met de hoofdprijs vandoor. De PersPrijs, voor het meest getoonde lef, ging naar Oskar Bolhuis van Brandfighters en de KPMG Innovatieprijs was voor Willem van Kralingen met Le Credit Sportif. Een finale plek heeft voor alle finalisten naast nieuwe klanten veel media-aandacht opgeleverd. Bas Welling: "De enorme aandacht die wij hebben gekregen heeft concreet tot zaken geleid."

De Belofte van 2010
Dit jaar heeft de jury een nieuwe prijs in het leven geroepen; de Belofte van 2010. Deze aanmoedigingsprijs is voor veel belovende student ondernemers die nog niet langer dan 6 maanden bezig zijn, maar wel al de eerste concrete successen hebben geboekt. Zij krijgen de kans hun organisatie te laten beoordelen door top managers en ondernemers. De Belofte van 2010 kan rekenen op adviesuren van KPMG en van Ruig & Partners gespecialiseerd in Intellectueel Eigendom.

De Jury
De jury beoordeelt de Student Ondernemers op daadkracht, lef, authenticiteit, potentie en innovatie. Deze jury bestaat uit:

• Jurgen Rigterink (CIO van FMO),
• Ben Rogmans (uitgever Dagblad de Pers),
• Frans van Steenis (algemeen directeur Kamer van Koophandel Nederland),
• Pia van Boven (oprichter en directeur van ImpressiveGreenApple),
• Charissa Koster (partner bij Ruig & Partners advocaten)
• Rinke Zonneveld (directeur van de directie Ondernemen van Economische Zaken)

Prijzen
Wie zich Student Ondernemer 2010 mag noemen, zal op 31 augustus 2010 in het Circustheater te Scheveningen op grootse wijze bekend worden gemaakt. Naast de hoofdprijs, een geldbedrag van € 5000, consultancy uren van KPMG en Ruig & Partners, wordt aan de ondernemer met de meeste lef de PersPrijs uitgereikt; een mediacampagne in Dagblad De Pers. KPMG reikt de innovatieprijs uit, de winnaar hiervan ontvangt 25 consultancy uren.

Bron: Studenten.net