De Universiteit Maastricht (UM) opent morgen een campus aan de Legerlaan in Etterbeek in België. De universiteit zal postacademisch onderwijs aanbieden over uiteenlopende Europese onderwerpen voor professionals die werkzaam zijn in de Europese instellingen en daarbuiten.

Op het programma staan onder meer Europese besluitvorming en beleidsanalyse, integriteit en ethiek in het openbaar bestuur, beleid tegen witwaspraktijken, Europese gezondheidszorg en mededingingsrecht.

Ontmoetingsplek voor alumni
In september starten de eerste postacademici een parttime PhD-opleiding aan het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). De nieuwe campus heeft ook kortlopende cursussen en Europese evenementen en is een ontmoetingsplek voor alumni die zich inmiddels talrijk in de omgeving van Brussel hebben gevestigd.

Na de Maastricht University Campus Venlo in het gebouw van de Hogeschool Fontys en het Maastricht Education and Research Centre in Bangalore (India) is de Campus Brussel de derde locatie van de universiteit buiten Maastricht. De gemeente Maastricht steunt dit initiatief van Universiteit Maastricht en heeft besloten op haar kosten twee kamers in te richten.

Bron: HLN