Logo_download__1_

De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) gaat de klachten die binnenkomen over de slechte akoestiek in gymzalen registreren. De vereniging wil ik kaart brengen hoe vaak sportleraren bot vangen wanneer zij klagen bij hun werkgever. Er moet een structurele oplossing komen om gehoorschade van de docent te voorkomen. Dit meldt Metro. 

De branchevereniging voor sportdocent is al lang bekend met het feit dat leraren kans op gehoorschade oplopen omdat de akoestiek van sportaccomodaties slecht is. In 2005 stelde de KVLO al samen met NOC*NSF een norm op voor de maximale nagalmtijden in sportaccommodaties. "De ene school of gemeente werkt hier netjes aan mee, de andere niet. Wij hameren er op dat er werk van wordt gemaakt," zegt Cees Klaassen, directeur van KVLO. "Er moet een structurele oplossing komen." 
 
“Wij ontvangen wekelijks een telefoontje van een van onze leden dat er iets aan de hand is bij de accommodatie waar zij werken", zegt Klaassen. "We proberen nu bij te houden of er iets mee gedaan wordt als een van onze leden klaagt bij de werkgever. De werkgever moet de werknemer in staat stellen zijn of haar werk te doen.”
 
© Nationale Onderwijsgids