Normal_download__18_

Het Casparus College in Weesp zoekt toenadering tot lokale bedrijven. De middelbare school voor beroepsgerichte vmbo wil graag samenwerken met bedrijven om de praktijkervaring van de leerlingen te verhogen. Dit meldt Weesper Nieuws.

Vooral in de richting Techniek blijkt de kloof tussen theoretische kennis en ervaring bij de leerlingen nog groot. Daarom wil de school met bedrijven in de regio om tafel gaan om de mogelijkheden te bespreken. Zo hoopt de school op vaste stageplekken voor de vierdejaarsleerlingen. De school zou de leerlingen uit verschillende sectoren van techniek graag voor enkele uren per week willen stationeren in bedrijven zodat ze kennis maken met de praktijk.

Ook zoekt de school naar mogelijkheden om leerlingen uit het derde jaar het basisveiligheidsdiploma VCA-light te laten halen. Dit diploma hebben stagiairs nodig om met machines en in risicovolle situaties te mogen werken. De huidige stagiaires van het vmbo hebben dit diploma niet wat de keuze in stageplekken fors beperkt.

© Nationale Onderwijsgids