Normal_herdenking

Enkele dagen na het verongelukken van vlucht MH17 dringt het besef wie de slachtoffers van de crash zijn steeds verder door. Afgelopen vrijdag berichtten scholen al over docenten en leerlingen die in het vliegtuig zaten, vandaag worden verschillende herdenkingsbijeenkomsten gehouden.

Het Amsterdamse Geert Groote College hield vanochtend een samenzijn ter nagedachtenis aan mentor en docent Nederlands Laurens van der Graaff. 
 
De Haagse Hogeschool opende een condoleanceboek voor de omgekomen docent Theo Kamsma. Kamsma doceerde Integrale Veiligheidskunde op de school. Voor de docenten en studenten van de betreffende studie wordt een bijeenkomst georganiseerd.
 
De Universiteit van Tilburg rouwt om hoogleraar rechtstheorie en retorica Willem Witteveen. Het Eerste-Kamerlid was werkzaam aan de Rechtenfaculteit van de universiteit. Witteveens vrouw Lidwien Heerkens is eveneens omgekomen. Zij werkte bij de Tilburg School of Humanities. De dochter van het echtpaar studeerde aan de Tilburg School of Humanities en zat ook in het gecrashte vliegtuig. 
 
Ook docent Geert Timmers uit Eindhoven is omgekomen. Hij doceerde op de Fontys Economische Hogeschool Tilburg.
 
Op de Meester Kremeschool in Nederhorst den Berg werd gisteren juf Sandra Martens herdacht. 
 
© Nationale Onderwijsgids