Normal_homo_gay

Belangenvereniging Espreszo heeft een meldpunt geopend voor slechte voorlichting op scholen over seksuele diversiteit. Sinds december 2012 zijn scholen verplicht voorlichting te geven over lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT). De vereniging ontvangt echter veel klachten van jongeren over deze voorlichting. Dit meldt NOS.

Alle basisscholen en middelbare scholen zijn verplicht LHBT-voorlichting te geven maar er bestaat geen systeem om de kwaliteit hiervan te controleren. Expreszo zegt dat er dan ook veel klachten komen van jongeren. Hun school geeft slechte voorlichting of besteedt helemaal geen aandacht aan het onderwerp. Jongeren kunnen hun klachten nu kwijt via het meldpunt op de website van Expreszo. De belangenbehartiger wil alle informatie verzamelen en doorspelen aan de minister van Onderwijs om zo de kwaliteit van de voorlichting te verbeteren.

In maart kondigde minister Bussemaker van Onderwijs aan dat de Onderwijsinspectie extra aandacht gaat besteden aan de kwestie. Vanaf volgend jaar zullen zij onderzoek doen naar de praktijk van de LHBT-voorlichting op scholen.

© Nationale Onderwijsgids