Normal_13986644070104_2

(Novum) - Arie Boomsma snapt dat een programma als Project P: Stop het Pesten, waarin een gepest kind wordt gevolgd met een verborgen camera, gevoelig kan liggen bij betrokkenen. "Zeker", zegt de presentator voor de camera van Novum Nieuws. "Een maker moet zich altijd afvragen: heiligt het doel de middelen?"

"Als het op pesten aankomt, heb je vaak te maken met hele jonge mensen en dan is die vraag nog belangrijker", vindt Boomsma, die benadrukt dat hij nog niks heeft gezien van Project P: Stop het Pesten. "Het lijkt mij als producent een hele moeilijke vraag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niet snel voor deze vorm zou kiezen, maar zoals ik al zei: ik heb nog niks gezien."

Het veelbesproken programma gaat maandag in première bij RTL5. Het Einstein Lyceum uit Hoogvliet stapte onlangs naar de rechter omdat de school niet wil dat beelden die stiekem op de school zijn gemaakt, worden uitgezonden. Op 12 mei dient een kort geding. Hoewel Boomsma het programma niet heeft gezien, zegt hij 'heel veel en plezierig samen te werken met de producent die het heeft gemaakt'. "Dus eerlijk gezegd twijfel ik niet aan de intenties en de integriteit."