Normal_gitaar

Alle scholen moeten weer muziekles gaan geven. Dat voorstel doet SP-Kamerlid Jasper van Dijk vandaag op het muziekevenement Eurosonic Noorderslag in Groningen.

 

"Onderwijs is meer dan taal en rekenen, het is ook cultuur en muziekonderwijs. Helaas wordt het muziekonderwijs al jaren uitgekleed op scholen. Vakleerkrachten zijn nauwelijks meer te vinden", stelt Van Dijk, die op Eurosonic Noorderslag deelneemt aan een debat over popbeleid.

De SP'er wijst erop dat in het herfstakkoord zeshonderd miljoen euro extra is uitgetrokken voor onderwijs. Dat geld moet deels worden gestoken in meer muzieklessen. Ook in het plan over cultuuronderwijs dat minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) binnenkort presenteert, moet aandacht zijn voor muziek, vindt Van Dijk.

Van Dijk herhaalt verder zijn pleidooi voor meer overheidssteun voor popmuziek, onder andere door middel van een popfonds waarmee beginnende bands kunnen worden ondersteund. Die krijgen zo meer kansen in een tijd waarin poppodia door de crisis steeds veiliger zijn gaan programmeren.

(Novum)