Logo_pesten_op_school

Kinderen moeten zich veilig voelen op school. Helaas worden ze nog te vaak slachtoffer van pesten, digitale treiterijen of agressie. Dit kan voor leerlingen grote gevolgen hebben en daarom moeten we samen zorgen voor sociale veiligheid op school. Windesheim organiseert in samenwerking met de Stentor en de politie op 21 november in Zwolle het symposium ‘Veilig op school!?’

Met dit symposium willen de Stentor, de politie en Windesheim professionals uit verschillende sectoren bijeenbrengen voor bewustwording, om kennis te delen en om een netwerk te creëren dat een multidisciplinaire aanpak van sociale veiligheid bevordert.

Bekende sprekers
Keynotespeakers zijn Jessica Villerius, oprichter van stichting Challenge Day Nederland, bekend van het KRO-programma 'Over de Streep' en Ron Jans, trainer van voetbalclub PEC Zwolle en voormalig docent Duits. In het workshopprogramma komen thema’s rondom veiligheid op school aan bod. Van veilige omgang met social media tot leidinggeven aan sociale kwaliteit. Van verbindend gezag tot waarschuwingssignalen van school shootings.

Voor wie
Dit symposium is een must voor onder meer docenten, beleidsmakers, jeugdtrainers, leden van Zorg Advies Teams, wijk- en jeugdagenten, journalisten en veiligheidsprofessionals. Kortom voor iedereen die vanuit verschillende perspectieven te maken heeft met het leefklimaat van jongeren en het thema sociale veiligheid.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het programma, aanmelding en de kosten van het symposium ‘Veilig op school!?’ op www.windesheim.nl/veiligopschool. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 november 2013.

© Nationale Onderwijsgids