Normal_cijferlijst

(Novum) - De onderwijsinspectie heeft bij een aantal scholen cijferlijsten van examenleerlingen opgevraagd voor nader onderzoek in verband met de examenfraude. Om hoeveel scholen het gaat, wil een woordvoerder van de inspectie niet kwijt. De cijferlijsten van zowel de schoolexamens als het centraal examen werden woensdag opgevraagd.

Of het gaat om scholen die ook door politie en justitie worden onderzocht wil de woordvoerder niet zeggen. Of de scholen zijn uitgezocht naar aanleiding van zogenoemde inkeerleerlingen die zich hebben gemeld, wil de woordvoerder evenmin kwijt.

"Scholen leveren ons altijd in het najaar de cijferlijsten ter controle, nu hebben we die van een aantal scholen in verband met de gestolen examens vervroegd opgevraagd", aldus de zegsman.

Hoeveel tijd het onderzoek naar de cijferlijsten in beslag neemt is niet bekend. Het politieonderzoek naar de examenfraude loopt ook nog.

In totaal zijn negen mensen aangehouden voor de 27 gestolen examens op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. Een 22-jarige man uit Rotterdam, die als eerste werd aangehouden in verband met de diefstal, is inmiddels op vrije voeten. Hij geldt nog wel als verdachte in de zaak.