eenvandaag 7 days onderzoek kleding

GRONINGEN - Maandag berichtte Nationale Onderwijsgids op basis van berichtgeving in de Volkskrant over de kledingstijl van meisjes in het voortgezet onderwijs, die bij docenten soms tot ongemakkelijke gevoelens kan leiden. EenVandaag en jongerenkrant 7Days hebben 1.100 scholieren ondervraagd. Uit hun onderzoek blijkt dat (erg) zomerse kleding op school moet kunnen.

Van de scholieren die deelnamen aan het onderzoek, vindt 69 procent het niet nodig dat scholen komen met kledingvoorschriften voor wat leerlingen tijdens de les wel of niet mogen dragen.

Op school hotpants (85 procent), korte rokjes (80 procent) of gescheurde kleding (87 procent) dragen vinden de meeste scholieren oké. Maar 39 procent van de scholieren stelt nu op de hoogte te zijn van kledingvoorschriften op school.

Gisteravond vertelde een rector van een school voor voortgezet onderwijs in Middelharnis in de uitzending van EenVandaag over dit onderwerp. Zijn school heeft alle ouders van leerlingen middels een brief laten weten hoe zij denkt over de kledingkeuze van leerlingen. De school is van mening dat deze steeds minder gepast wordt.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres