Normal_lbn

(Novum) - Het bestuur van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun moet zelf de school sluiten. Dat heeft PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing dinsdag gezegd tijdens een debat met staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) over de examendiefstal.

"Er is veel gedoe rondom onderwijskwaliteit, financiën en bestuur. Ik snap dat de staatssecretaris de school niet zomaar kan sluiten, maar het bestuur moet zich afvragen of het niet beter is de eer aan zichzelf te houden", zei Jadnanansing. Volgens de PvdA is het niet in het belang van de scholieren om de school open te houden, omdat ze een diploma krijgen dat mogelijk minder waard is.

De PVV zegt al langer dat de school dicht moet. Andere partijen willen de onderzoeken naar de diefstal van de examens afwachten. SP-Kamerlid Eric Smaling vindt dat de gemeente Rotterdam wel alvast een andere school voor alle leerlingen moet zoeken, om zo een 'zachte landing' voor te bereiden.

De scholengemeenschap Ibn Ghaldoun is de enige islamitische school voor voortgezet onderwijs in Nederland. De school kwam de afgelopen jaren al vaker negatief in het nieuws. Ibn Ghaldoun stond al onder aangescherpt financieel toezicht. Door de examendiefstal kwam daar vorige week een onderzoek van de inspectie naar het bestuurlijk handelen bij.