Normal_lbn

(Novum) - Het lijkt erop dat in ieder geval aan scholieren in Brabant gestolen examens zijn verkocht. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdagavond. Hij kon nog niet zeggen om hoeveel en welke examens het gaat en bij hoeveel leerlingen die zijn terechtgekomen.

Omroep Brabant meldde woensdagavond dat meerdere examens zijn verkocht aan leerlingen van Brabantse scholen. Volgens de zegsman is dat wat sterk uitgedrukt. "We weten nog niet of we in meervoud moeten spreken. Over de omvang is niets duidelijk. We hebben vooralsnog eigenlijk alleen nog sterke indicaties."

De drie leerlingen van het Ibn Ghaldoun in Rotterdam die verdacht worden van het stelen van 24 examens, hebben die volgens justitie doorverkocht aan leerlingen binnen en buiten Rotterdam. Justitie meldde eerder woensdagavond al dat het nog niet duidelijk is hoeveel leerlingen examens hebben gekocht.

Volgens de Inspectie van het Onderwijs gaat het in ieder geval om 'individuele leerlingen' en zijn er geen aanwijzingen dat hele schoolklassen over de examens beschikten. De inspectie concludeert dit uit analyses van de behaalde cijfers op school- en regionaal niveau.