Normal_rapport

(Novum) - Bij de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zijn niet vijftien, maar 24 examens gestolen. Dat heeft de Inspectie van het Onderwijs woensdag bekendgemaakt.

Ook deze examens zijn ongeldig verklaard. Het gaat om de vwo-vakken Nederlands, Engels, wiskunde-B, natuurkunde, geschiedenis, aardrijkskunde en Arabisch, het havo-vak economie en het vmbo-vak Engels.

Dinsdag stond de teller nog op vijftien gestolen examens, maar woensdag kwam de politie erachter dat het om een groter aantal ging. Het besluit van de Inspectie van het Onderwijs over de gevolgen voor de examens op andere scholen liet daardoor langer op zich wachten dan gepland.

Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) zei woensdagavond in de wandelgangen van de Tweede Kamer dat de Rotterdamse school bij de 'herkansingen' extra onder toezicht staat. Hij wil dat er deze keer niets mis kan gaan en zit er naar eigen zeggen bovenop. Het gaat onder meer om extra toezicht bij het bewaren en uitdelen van de alternatieve examens.