Normal_normal_plotseling_ben_je_van_hem

MEPPEL - Op 10 oktober om 10.10 uur wordt in De Rading in Hollandsche Rading het Merel van Groningen-project gelanceerd: een lespakket waarmee jongeren worden geconfronteerd met de vraag in hoeverre zij zelf de kans lopen om slachtoffer van een loverboy te worden.

De Rading is de instelling waar loverboyslachtoffer Merel van Groningen (pseudoniem) is ondergebracht na haar ondertoezichtstelling. Tijdens de lancering van het project wordt de film ‘Ware liefde’ voor het eerst vertoond. Deze korte speelfilm is onderdeel van het lespakket. De film is gemaakt in samenwerking met Alex van Galen (bekend van Rozengeur & Wodka Lime en Onderweg Naar Morgen) en Hans de Korte (bekend van Vrouwenvleugel en Het Zonnetje in Huis).

Docenten, begeleiders van jongeren en andere professionals die zich bezighouden met loverboyproblematiek en andere belangstellenden, zijn van harte uitgenodigd om bij deze bijzondere lancering aanwezig te zijn. Aanmelden kan via Edu-actief.nl/merelvangroningen.

Het Merel van Groningen-project is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar en is niet gericht op een specifieke onderwijsvorm. Zo kan het project bijvoorbeeld ook worden ingezet binnen instellingen en jeugdzorg. In het project wordt niet alleen aandacht besteed aan loverboys. Ook groepsdruk en online gedrag van jongeren komen daarin aan bod.

Via persbericht Edu'Actief

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres