Normal_image001__14_

Wat is er nu mooier dan wanneer je als ouders ziet dat je puber graag zijn of haar eigen bedrijf wil starten. Waar de ene ouder wat huiverig is en dit liever niet heeft, is het juist belangrijk om ze te laten doen wat ze echt leuk vinden. Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld een zoon of dochter van 14 te hebben die bij mensen langs de deur gaat om eieren te verkopen om zo wat extra geld te kunnen verdienen? Grote kans dat dit meer verdiend dan een baantje in de supermarkt. Toch is het wel belangrijk dat je als ouders de juiste begeleiding biedt. Doe je dit namelijk niet, dan kan het zijn dat ze bepaalde keuzes maken die niet zo verstandig zijn. Vooral op jonge leeftijd kunnen ze natuurlijk nog niet alles overzien.

Bied de juiste ondersteuning

Kinderen hebben vertrouwen nodig. Aan de ouders dus de taak om ze te laten weten dat je in ze geloofd en ze ook wilt helpen bij het opstarten van hun bedrijf. Belangrijk daarbij is dat ze ook het gevoel hebben dat je ze daadwerkelijk helpt en ook kunt dienen als soort van klankbord met wie ze hun ideeën kunnen bespreken. Omdat veel pubers natuurlijk niet heel goed zijn in planning en organisatie, is het goed om ze te helpen bij het maken van een plan, het maken van een website en het bestellen van de eerste producten.

Help je puber met dingen onderzoeken

Kinderen zitten vaak vol ideeën. Het is daarom wel belangrijk dat je ze helpt om te kijken wat wel of niet realistisch is. Zo kan het heel goed zijn dat je puber een geweldig idee heeft, maar dat uitvoering simpelweg niet haalbaar is. Dat is natuurlijk niet erg, maar veel pubers hebben nog niet het vermogen hier ook daadwerkelijk goed over na te denken. Zo is het goed om samen met je puber te gaan kijken naar het idee en een plan op te stellen waarmee jullie samen gaan kijken naar de potentie in de markt. Als volwassene weten we natuurlijk uit ervaring vaak prima wat wel of juist niet werkt. Gebruik deze ervaring dan ook om je kind hiermee te helpen, zodat ze direct een goede start kunnen maken.

Financiële plaatje

Ondernemer kost geld. Dit hoeft niet veel te zijn, maar wel belangrijk om over na te denken. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om direct een enorme voorraad in te kopen, maar klein te beginnen. Begin je met een webshop, dan zal je ook moeten nadenken over andere praktische zaken zoals verzenddozen, verpakkingsmateriaal, stickers en nog veel meer. Voor kwalitatief hoogwaardige dozen kun je terecht bij dozenproducent voor standaard formaat dozen, maar ook voor dozen op maat. Omdat overal een prijskaartje aanhangt, is het als ouders belangrijk om te bepalen wat het bedrag is dat ze kunnen gebruiken. Misschien wil je als ouders wel financieel bijspringen omdat je ook zelf het idee ontzettend goed vindt. Allemaal dingen om over na te denken dus.