Normal_pexels-gu_ls_ah-aydog_an-19613014

Een ieder die een theorie-examen voor het autorijbewijs al eens heeft afgelegd, weet dat het leren hiervoor best pittig kan zijn. Je moet veel stof begrijpen, feiten kennen en verkeerssituaties goed inschatten. Vaak bieden rijscholen theorieboeken aan of kan je bij hen een theoriecursus volgen. De theoriecursussen zijn vaak dagcursussen, waarna je aan het einde van de dag jouw theorie-examen aflegt. Echter, voor veel mensen werken theorieboeken en dergelijke cursussen niet goed. Zo wordt de theorie snel vergeten na het afleggen van het examen of wordt de materie helemaal niet goed opgeslagen tijdens het studeren. Maar, hoe leer je dan wel goed, zodat jij jouw theorie-examen snel haalt? Lees snel verder, want wij geven je hieronder onze tips!

Maak gebruik van een online leeromgeving

Je zult zien dat de auto theorie leren steeds beter gaat als je voorbeelden hebt waar je informatie uit kunt putten. Een theorieboek heeft vaak een beperkt aantal voorbeelden, omdat de ruimte in zo’n boek simpelweg beperkt is. Daarentegen bieden online leeromgevingen veel meer mogelijkheden. Zo bevatten dergelijke omgevingen diverse filmpjes, afbeeldingen en ander oefenmateriaal. Hierdoor kan jij uitgebreid de informatie bestuderen, maar ook jezelf toetsen op het lesmateriaal. Daarbij kan een online platform vaak veel uitgebreider uitleggen waarom een bepaald antwoord fout is, of welke fout jij gemaakt hebt bij het uitvoeren van een oefenvraag. Boeken bevatten namelijk vaak standaard antwoorden, die wellicht helemaal niet overeenkomen met jouw denkwijze.

Informatie moet up-to-date zijn

Wellicht heb je iemand in jouw familie die al eens eerder een theoriecursus heeft gedaan. Of, ken je iemand van wie je een theorieboek kan overnemen. Wij raden je echter aan om dit niet te doen. De manier waarop het CBR jouw kennis toetst, verandert namelijk regelmatig. Daarnaast komen er ieder jaar weer andere verkeersregels en wetten bij, waardoor de stof in een boek of cursus mogelijk niet meer juist is. Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat je uren hebt geblokt voor jouw theorie-examen, maar het niet gehaald hebt omdat de stof achterhaald was. Kijk daarom goed naar een online leeromgeving, cursus of boek dat daadwerkelijk de actuele informatie en kennis van het CBR in acht neemt.

Snel toegang krijgen tot informatie

De wachttijden bij het CBR zijn inmiddels erg lang. We raden je dan ook aan om regelmatig de website van het CBR te bekijken of er uitvallers zijn. Zo kan jij mogelijk nog eerder jouw theorie-examen doen en kan je nog sneller afrijden. Wees er dan wel op voorbereid dat je ook snel kan starten met het leren voor jouw auto theorie. Voor theoriecursussen bij een rijschool of dagcursus bij een organisatie heb je vaak een wachtrij. Voorkom dus dat je moet wachten totdat je kan beginnen met leren. Een online leeromgeving, website of online theorieboek kan hier de oplossing bieden.

Oefenen, oefenen, oefenen

Het allerbelangrijkste voor het halen van jouw auto theorie-examen is cliché, maar waar: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Door vaak oefenopgaven te maken, zal je sneller bekend raken met de vraagstelling van het CBR en weet je welke stof je wellicht nog beter moet bestuderen. Oefenvragen zijn vaak opgenomen in jouw cursus, online leeromgeving of boek. Maar, kijk ook zeker eens naar de mogelijkheden om gratis een theorie-examen te oefenen! Hoe meer oefeningen en opdrachten je maakt, hoe sneller jij zal slagen voor jouw theorie-examen.