Normal_pexels-apg-graphics-1705264

Watersporten zijn sporten die worden uitgevoerd op of in het water. Op het gebied van watersport zijn de mogelijkheden eindeloos. Variërend van kanoën op meren tot surfen op de golven van de zee. Voor elke soort sporter is er een mogelijkheid, ook als je meer uitdaging of adrenaline zoekt. In deze tekst bespreken we verschillende mogelijkheden en ontdekken we de wereld van watersport. We bespreken de volgende watersporten in deze tekst: 

  • Wakeboarden
  • Duiken
  • Suppen
  • Kajakken en kanoën
  • Kitesurfen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van watersporten, er zijn namelijk nog veel meer verschillende varianten!

Wakeboarden

Voor iemand die op zoek is naar adrenaline en een gewaagde sport is wakeboarden de perfecte optie. Bij wakeboarden sta je op een board dat door een boot door het water getrokken wordt of kun je doen bij een wakeboard baan waar een touw je vooruit trekt. Door de golven die de boot creëert kun je sprongen en trucjes uitvoeren in de lucht. De kans dat dit de eerste keer lukt, is klein. Vaak is het dan belangrijker om te focussen op het blijven staan. Een wakeboard is in allerlei verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar en gaat vaak samen met verschillende accessoires zoals speciale schoenen.

Duiken

Veel sporten worden boven het water uitgevoerd. Daarom is duiken een unieke kans om de onderwaterwereld te ontdekken. Tijdens het duiken kom je verschillende soorten dieren en waterplanten tegen. Er zijn verschillende soorten duiken zoals snorkelen, vrijduiken en scubaduiken. Bij snorkelen blijf je vaak aan het wateroppervlak en kijk je vanaf daar naar de onderwaterwereld. Wanneer je gaat scubaduiken, ga je met een zuurstoffles naar het diepere water en bij vrijduiken maak je enkel gebruik van je eigen adem.

Suppen

Voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een rustige watersport, is suppen de perfecte optie. Tijdens het suppen sta je op een grote surfplank en gebruik je een peddel om je te verplaatsen. Suppen kun je zowel op de zee als op een meer doen en is ontspannend. Tijdens het suppen kun je gelijk je balans testen door op het board te blijven staan en niet in het water te vallen. Een sup board is in verschillende varianten te verkrijgen. Van opblaasbare boards tot houten boards. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Kajakken en kanoën

Wanneer je niet in het water wil, maar wel op het water, is het gebruiken van een kajak of kano perfect. Hierdoor kun je de verschillende waterwegen in bijvoorbeeld natuurgebieden verkennen en genieten van de natuur. Een kajak is vaak voor mensen die individueel op pad gaan en een kano kan door meerdere mensen worden gevuld. Op veel verschillende plekken waar watersporten worden uitgevoerd kun je een kajak of een kano huren.

Kitesurfen

Vergelijkbaar met wakeboarden is kitesurfen. Bij kitesurfen word je niet door een boot mee getrokken, maar door de wind. Het is een combinatie van surfen, vliegeren en windsurfen. Terwijl je op een board staat, word je vooruit getrokken door een grote vlieger. Ook tijdens het kitesurfen kun je verschillende trucjes en sprongen uitvoeren. Een kite is in verschillende kleuren, prijzen en grote te verkrijgen. Hoe groter de kite hoe minder wind er nodig is.