Logo_leon

Het College van Bestuur heeft Leon van de Zande per 23 oktober 2023 benoemd tot secretaris van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Van de Zande is nu nog adviseur Strategie & Governance bij ACTA, de gezamenlijke tandheelkundefaculteit van UvA en VU. Hij volgt Calluna Euving op, die de UvA per 1 oktober verlaat voor een bestuursfunctie bij de Raad voor de Rechtspraak in Den Haag.

‘Leon van de Zande heeft veel bestuurlijke ervaring in het hoger onderwijs en onderzoek, onder meer op het terrein van strategieontwikkeling en -implementatie. Voor zijn komst naar ACTA was hij algemeen directeur en secretaris van de Universiteit Utrecht. Hij is dus uitstekend op de hoogte van de functie en brengt een schat aan ervaring met zich mee’, vertelt bestuursvoorzitter Geert ten Dam. ‘Bij ACTA hebben we hem leren kennen als gedreven en betrokken. Leon is een verbinder: open, toegankelijk en met een scherp analytisch oog.’

Als secretaris van de UvA is Van de Zande de eerste adviseur van het College van Bestuur en verantwoordelijk voor de coördinatie van de beleidsontwikkeling en strategievorming. De secretaris werkt daarbij nauw samen met de faculteiten en diensten. Van de Zande is hoofd van de Bestuursstaf en de leidinggevende van de directeuren van de ondersteunende diensten van de UvA. Daarnaast is hij de gesprekpartner voor de decentrale ondernemingsraad van de Bestuursstaf en diensten als het gaat om bijvoorbeeld medewerkerswelzijn en organisatieontwikkeling van deze eenheden. 

Over Van de Zande

Voordat Van de Zande naar ACTA kwam, was hij in verschillende functies werkzaam aan de Universiteit Utrecht (UU). Zo was hij bij de UU van 2017 tot 2022 algemeen directeur/secretaris en van 2009 tot 2016 directeur Onderwijs & Onderzoek. Van de Zande is lid van de Raad van Toezicht van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en voorzitter van de adviesraad Utrechtinc, een incubator voor startups. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de UU.

 

 

Lees verder