Normal_video-conference-gcc0bd382d_1920

Wil jij ook graag je cv wat opleuken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Als je een extra stap wilt zetten in je carrière, kan het lonen om een cursus te volgen. Bovendien is het altijd nuttig om je kennis en vaardigheden te vergroten. Maar welke cursussen kun je dan het beste volgen? Hieronder een overzicht.

Microsoft training

Ben je geïnteresseerd in de IT-sector, of werk je er al in? Dan is een Microsoft IT-training ideaal voor jou. Het aanbod is groot, en tegenwoordig heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen online en fysieke trainingen. Wil je meer leren over software ontwikkeling of cloud computing? Of ben je geïnteresseerd in het oplossen van netwerk- en connectiviteitsproblemen? Met bijvoorbeeld een Microsoft training van Master-IT kun je de eerste stappen zetten om deze vaardigheden binnen no-time te beheersen. Hier krijg je vaak ook nog eens een officieel certificaat voor, zodat je aan werkgevers kunt laten zien dat je inderdaad weet wat je doet.

Projectmanagement

Als je leider bent van een team of grote groepen mensen moet aansturen, is een vaardigheid als projectmanagement essentieel. Het kan dus geen kwaad om hier een cursus voor te volgen. Er komt immers heel veel kijken bij het managen van een project. Je moet budgetten en de planning in de gaten houden, risico’s kunnen afwegen. Daarnaast is effectieve communicatie belangrijk. Als leider is het belangrijk om wendbaar te zijn in deze snel veranderende wereld en om precies te weten wat er speelt. Een cursus projectmanagement kan je hierbij helpen. Zo boeken jij en je team binnenkort samen goede resultaten.

Lean Six Sigma

Een cursus lean six sigma komt vooral van pas als je in de industrie werkt en geïnteresseerd bent in het verbeteren van je procesoptimalisatie vaardigheden. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat klanten echt belangrijk vinden, zodat je hier op in kunt spelen als bedrijf zijnde. Daarnaast kun je in dit soort cursussen leren hoe je continu de kwaliteit van je producten en/of diensten kunt verbeteren om zowel kosten als tijd te besparen. Op deze manier kun je je winst enorm verhogen.

Presenteren

In veel banen is dit een essentiële vaardigheid. Een pakkende, flitsende presentatie is vaak al de helft van je succes. Dus als jij niet zo’n extravert type bent en verlegen voor een groep staat, kan een cursus presenteren je helpen dit te overwinnen en een onuitwisbare indruk achter te laten op je medewerkers of opdrachtgevers. Het blijft natuurlijk een kwestie van veel oefenen, maar daarmee kan je dan mooi beginnen tijdens zo’n cursus. Misschien helpt dit je zelfs wel om meer zelfvertrouwen te winnen. Op deze manier heb je er ook nog iets aan in het echte leven.