Normal_pexels-norma-mortenson-8456129

Gaat je kind naar de middelbare school en is het tijd voor een nieuwe schooltas? Dan zijn er een paar belangrijke punten waar op je kunt letten. Iedere schooltas is weer anders en ieder kind ook. Welke schooltas je nodig hebt voor de middelbare school, hangt af van verschillende factoren. In dit artikel leggen we uit waar je aan kunt denken bij het kopen van een schooltas voor de middelbare school.

Waterdichte schooltas 

We leven in een land waarin het veel regent. Zelfs in de zomer ben je niet gegarandeerd van volop droge maanden. En omdat kinderen op de middelbare school vaak op de fiets gaan, is het verstandig om een schooltas te hebben die waterdicht is. Scholieren hebben niets aan een schooltas als die de boeken en elektronica niet beschermt tegen regen. 

 

Schooltas met ruimte voor tablet of laptop

Vroeger gingen middelbare scholieren met meer dan vijf boeken tegelijk en een etui met pennen en potloden naar school. Tegenwoordig zijn er scholen waar les wordt gegeven via de tablet of laptop. Om er zeker van te zijn dat jouw kind de juiste schooltas heeft, is het belangrijk dat de rugzak óók een vakje heeft voor een laptop of tablet. Zodat deze veilig opgeborgen kan worden op de tijden dat de devices niet nodig zijn. Dus een goede tas die gewatteerd is voor extra bescherming, bijvoorbeeld.

 

Formaat schooltas

Krijg je kind veel les op de tablet of laptop, dan is een grote rugzak misschien niet nodig. Want dan hoeven er (bijna) geen boeken in. Die grote Kipling-tassen zijn vaak misschien verleden tijd, maar nog lang niet overal is men digitaal gegaan. Gaat je kind naar een school waar alles nog uit boeken geleerd wordt, dan is het belangrijk dat de tas tegen de 30 liter bevat en dus genoeg schoolboeken kan dragen. Natuurlijk zijn er mogelijkheden op school om kluisjes te huren en daar enkele boeken te bewaren, maar je kunt niet voorkomen dat op sommige dagen de rugzak bomvol met boeken zit.

 

Verstelbare schouderbanden 

Scholieren maken gedurende hun schooljaren nog een flinke groei mee. Daarom is het belangrijk dat de rugzak verstelbare schouderbanden heeft. Een tas met verstelbare schouderbanden zorgt ervoor dat deze naarmate de scholier groeit, goed blijft passen. 

 

Ga voor kwaliteit 

Het is natuurlijk fijn als je een goedkope schooltas vindt, maar dat betekent niet per se dat je een goede schooltas hebt. Dat geldt ook voor schooltassen die er mooi uitzien. Het is belangrijk dat je kind op lange schooldagen een comfortabele rugzak heeft met genoeg ruimte voor álle schoolspullen. Dan is het natuurlijk ook nog zo dat kinderen minimaal 4 jaar naar de middelbare school gaan. Het is dan belangrijk om te investeren in een tas die lang genoeg meegaat. 

Een middelbare schooltas koop je dus niet zomaar. Kwaliteit, grootte, verstelbare schouderbanden en regenbestendigheid zijn belangrijke aandachtspunten, waar bijvoorbeeld bagageonline veel aandacht voor heeft.