Normal_sport_vacatures

Nog altijd kampt het onderwijs met een groot tekort aan docenten. Het geldt zowel voor middelbare scholen, als voor scholen in het lager onderwijs. Daar komt bij dat het niet alleen om een juf of meester voor groep 4 of 5 gaat, maar ook voor gymdocenten en docenten die af en toe bij kunnen springen als een docent uitvalt door ziekte. Wie een blik werpt op het aanbod aan sport vacatures merkt al snel op, dat hij of zij de komende periode niet zonder werk zal zitten. Wanneer het gaat om het bijspringen zoeken scholen niet alleen naar invaldocenten. Het gaat bijvoorbeeld ook om mensen die een sportcursus aan kunnen bieden aan leerlingen, of die hen ondersteunen bij het maken van knutselopdrachten.

 

Aan de slag nadat men afgestudeerd is

Wie onlangs afgestudeerd is aan de PABO of bijvoorbeeld ALO, wil op korte termijn aan het werk kunnen. Voor starters is het hierbij niet prettig afhankelijk te zijn van losse opdrachten vanuit scholen; zij willen een vast contract voor een vooraf afgesproken aantal uur. Vacatures sport in Rotterdam of bijvoorbeeld Amsterdam hebben vaak een tijdelijk karakter. Denk bijvoorbeeld aan een opdracht, waarbij je als afgestudeerde wordt ingezet om leerlingen een cursus tot circusartiest of danser te bieden. Na afloop van de opdracht wordt er een voorstelling gegeven aan andere leerlingen en ouders. Vaak is dit ook het moment waarop je als afgestudeerde op zoek moet gaan naar een nieuwe opdracht. Vervelend, zeker in een tijd waarin een vast contract essentieel is om bijvoorbeeld in aanmerking te kunnen komen voor een woning.

Oplossingen voor pas afgestudeerden zonder vast contract

Tegenwoordig zijn er verschillende partijen die juist deze doelgroep helpen. Ze bieden de pas afgestudeerden een vast contract aan voor bijvoorbeeld 16 of 32 uur per week, waarna deze afgestudeerden worden ingezet op de losse opdrachten bij scholen. Het biedt voordelen voor zowel de afgestudeerden, als voor de scholen. Een school hoeft niet lang te zoeken om een geschikte kandidaat te vinden voor het aanbieden van de cursus, terwijl de afgestudeerde zeker is van een vast contract. Onder dit vast contract valt ook 8% vakantiegeld; het contact komt overeen met dat van iedere andere werkgever.

Voordelen van verschillende opdrachten

Het uitvoeren van wisselende opdrachten in diverse omgevingen biedt voordelen voor mensen die onlangs afgestudeerd zijn. Het geeft hen een kijkje in de keuken van verschillende soorten onderwijsinstellingen. Op basis van de ervaringen die men opdoet, kan op een later moment gekozen worden om bij een van deze soorten onderwijsinstellingen aan het werk te gaan. Vaak is het voor afgestudeerden lastig om direct na het behalen van hun diploma te bepalen wat ze willen. Door verschillende opdrachten uit te voeren wordt dit na verloop van tijd helderder.