Normal_voo_breidt_cursusaanbod_uit_voor_nieuwe_schooljaar

De Vereniging Openbaar Onderwijs biedt een breed aanbod van cursussen voor medezeggenschap. De cursussen zijn geschikt voor alle scholen in het primair- en voortgezet onderwijs. Elke cursus draagt bij aan het versterken van de MR om effectiever te werken. 

Er zijn cursussen voor nieuwe MR-leden, maar ook voor leden die al langer in de MR zitten. Daarnaast ontwikkelde de VOO een vernieuwde cursus over de rol van de MR bij de financiën op school. Alle cursussen worden verzorgd door trainers met minstens 10 jaar eigen praktijkervaring in het onderwijs. De cursussen zijn CRKBO geregistreerd en deelnemers beoordelen onze cursussen gemiddeld ruim hoger dan een 8,0. 

NIEUWE MR-LEDEN

Volg de cursus MR Start! MR Start is dé basiscursus voor alle MR-leden in het primair- en voortgezet onderwijs. MR-leden kunnen na deze cursus een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit. 

Bekijk de cursus MR Start

FINANCIËLE KENNIS [NIEUW]

Tijdens deze compleet vernieuwde cursus MR en Financiën gaan we in op het financiële reilen en zeilen van de school en de bevoegdheden van de medezeggenschapsraad hierbij. U leert hoe de MR invloed kan uitoefenen op begroting, formatieplan en jaarverslag. 

Bekijk hier de cursus MR en Financiën

VOO BIEDT BREED AANBOD AAN MR-CURSUSSEN EN BEGELEIDING OP MAAT

Voor elk aspect van medezeggenschap is wel een cursus beschikbaar. Ook ontwikkelt de VOO steeds meer aanbod voor onderwijs in het algemeen zoals de Ouderavond Online: onze experts organiseren een ouderavond voor uw school, u hoeft alleen de uitnodiging te versturen. 

Een greep uit het overige aanbod: 

  • MR Academie; dit is dé e-learning omgeving voor alle MR-leden in het onderwijs. Volg een gratis demonstratie. 
  • Begeleiding door VOO-experts; Krijg 5 of 10 uur begeleiding en advisering op maat op locatie, telefonisch en via e-mail. Voor MR, schoolleiding, raad van toezicht, ouderraad en bestuur. 
  • MR Webinars; de VOO organiseert regelmatig gratis webinars voor huidige, toekomstige of potentiële MR-leden. 
  • MR Compleet; een complete basiscursus voor MR-leden bestaande uit drie bijeenkomsten. 
  • MR Effectief; dit is de cursus waarbij u meer leert over samenwerken en vergaderen in de MR. 
  • MR Voorzitterschap; alles over de belangrijkste eigenschappen van een goede voorzitter. 

Tip: de kosten voor de cursus worden altijd gedragen door de school, die vanuit de overheid ook geld krijgt voor de scholing van medezeggenschap. Bekijk hier het complete cursusaanbod