Studeren

Het moment is daar: het studentenleven gaat beginnen! Je hebt de keuze gemaakt voor een studie en misschien ben je ook wel in een nieuwe stad gaat wonen. Het is en blijft spannend om iets totaal nieuws te beginnen. Maar juist zijn deze stappen belangrijk om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken waar je passie ligt. We begrijpen dat bij de start van je studie een hoop vragen naar boven komen: past deze studie wel écht bij mij? En met wie moet ik nu wel of niet omgaan? In onderstaande blogs kun je tips en tricks vinden. 

Blijf dicht bij je gevoel

Je bent niet de eerste persoon die vlak na de start van de studie gaat twijfelen of dit nu wel de juiste keuze is. Je hoort niet voor niets vaak dat studenten een tweede studie beginnen of na hun propedeuse besluiten om naar de universiteit te gaan. Het is allemaal goed als je maar dicht bij jezelf blijft. Dit geldt hetzelfde voor het maken van nieuwe vrienden of ontdekken van nieuwe plekken: ga naar plekken waar je je gewaardeerd voelt door de mensen die je daar vindt. Je hoeft niet per se naar die ene borrel of plek omdat het moet. Niets moet. Het is aan jou om jouw studententijd helemaal vrij in te delen en er het beste uit te halen, dus probeer vooral te doen wat goed voelt en niet omdat ‘iedereen’ dit doet. Zo ben en blijf je uniek. 
 

Probeer bij te blijven met studie

Een reflectieverslag hier, een tentamen daar. Of je nu moet leren over methodische cyclus of over online marketing termen: begin op tijd! Zeker wanneer je begint met een nieuwe studie komt er veel op je af. Niet alleen een nieuwe omgeving, maar ook heel veel nieuwe studie termen (en hopelijk vrienden). De taak aan jou om gelijk je beste beentje voor te zetten en niet alles tot het laatste moment uit te stellen. Vaak hoor je namelijk aan het begin van je studie al wanneer de tentamens zullen zijn, zodat je een goede planning voor jezelf kunt maken. Aan het begin wil je graag een hoop leuke dingen doen, waardoor je studeren zo lang mogelijk wilt uitstellen. Maar wanneer je aan het begin al een achterstand opbouwt, dan blijf je jezelf tegengekomen en zul je meer stress ontwikkelen gedurende het studiejaar. 
 

Profiteer van studentenkorting

Als student kun je van het echte leven profiteren door overal studentenkorting te verzamelen. Zo kun je niet alleen korting krijgen op je zorgverzekering of reisverzekering, maar ook op heel veel gave kledingwinkels. Heb je geen printer in de buurt? Dan kun je vaak met een goede korting jouw samenvattingen uitprinten. Daarnaast kun je ook het hele land doorreizen met je gratis studenten-ov, waardoor je je oude vrienden en vriendinnen regelmatig kunt blijven bezoeken.