LMS voor onderwijs

Hoewel een kleurbeheersysteem vaak een grote investering is, kan het juiste LMS de toekomstige opleidingskosten verlagen en de noodzaak elimineren om consultants of instructeurs te betalen om te trainen. Het implementeren van een LMS zoals MyCademy is een strategische investering waarmee je optimaal kunt profiteren van de voordelen van het trainingsprogramma van uw bedrijf. 

Omdat de markt zo snel groeit, zijn er natuurlijk veel opties om uit te kiezen. Het kiezen van het perfecte LMS dat aan uw zakelijke behoeften voldoet, kan tijdrovend en stressvol zijn. Met alle verschillende soorten technologie en functies die worden aangeboden, is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen.
 
Hier zijn 4 tips om het juiste LMS voor jou te kiezen. 
 

Overweeg uw behoeften

Voordat je op zoek gaat naar een LMS, moet je eerst rekening houden met de behoeften van uw bedrijf. Wie hoop je les te geven en wat zijn hun leerdoelen? Welke vaardigheden hoop je te verbeteren? Wat voor soort eindresultaat hoop je te implementeren? Ga je het hele team tegelijkertijd trainen? Een duidelijk idee van uw leerdoelen zal het gemakkelijker maken om een LMS of portal te vinden die het meest efficiënt kan bijdragen aan uw behoeften.
 

Zoek een goede match

Met uw leerlingen en hun behoeften in gedachten, is de volgende stap het evalueren van technische overwegingen en beperkingen. Bedenk welk type inhoud je hoopt tentoon te stellen (audio, video, interactieve activiteiten, pdf-documenten, PowerPoint-presentaties) en hoe uw gebruikers er toegang toe zullen krijgen. Je wilt een LMS dat past bij het vaardigheidsniveau van uw beheerders. Te complex, en de geavanceerde functies die je aanschaft, gaan misschien verloren, te simpel en uw beheerders zullen hun volledige potentieel niet kunnen benutten. Het vinden van een goede balans is de sleutel.
 

Stel functie prioriteiten in

De LMS-markt groeit en de technologie verandert elke dag. Met een groot aantal services en functies die beschikbaar zijn, is het belangrijk om te weten welke je prioriteit moet geven.
 
Enkele voorbeelden van functies die je mogelijk in gedachten wilt houden, zijn: discussieforums of forums, test- / beoordelingsmogelijkheden, verbeterde beveiligingsmaatregelen, beoordeling / scoremogelijkheden om de voortgang bij te houden, gegevensregistratie en geautomatiseerde gebruiksfuncties zoals waarschuwingen. Geef prioriteit aan die waarvan uw bedrijf het meest profiteert. Welke functies zijn het nuttigst om de doelen te bereiken die je voor uw leerlingen heeft gesteld?
 

Plan voor de toekomst

Het implementeren van een nieuw LMS is een belangrijke financiële beslissing. Overweeg voor de beste strategische keuze de omvang van uw training en eventuele toekomstige behoeften. Zijn er toekomstige zaken of uitbreidingen waar je rekening mee moet houden? Hoe zit het met nieuwe systemen die je hoopt te implementeren? Zal het LMS dat je nu overweegt, uw doelstellingen voor de komende jaren kunnen dienen? Als de functies of technologie die je in de gaten houdt, verouderd zijn voordat je ze volledig kunt benutten, zijn ze de investering niet waard. Denk strategisch na en bedenk hoe uw zakelijke en trainingsbehoeften kunnen groeien.