Normal_11571

ROTTERDAM - Dit weekend sloot Shell de Shell Eco-marathon af, het vierdaagse evenement in Rotterdam. Het bedrijf spreekt van een groot succes.

Zowel het Business Forum, de wedstrijden van de Shell Eco-marathon als ‘Het Lab' overtroffen de verwachtingen. De laatste twee dagen werd de Eco-marathon door ongeveer 40.000 belangstellenden bezocht. Het evenement, dat dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden werd, wordt ook in 2013 en 2014 in Rotterdam georganiseerd. Ook dan is Ahoy' het toneel van de zuinigheidswedstrijd voor studenten.

"Studententeams hebben hierop de Shell Eco-marathon topprestaties geleverd en duizenden bezoekers hebben in in ‘Het Lab' kunnen ontdekken hoe veelzijdig en leuk de band is tussen energie, technologie en innovatie", aldus Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland. "Verder hebben wetenschappers en topmensen uit het bedrijfsleven inzichten uitgewisseld over de relatie tussen water, energie en voedsel op het Business Forum."

Deelnemers waren teams van studenten (16-25 jaar) van universiteiten en middelbare scholen uit heel Europa. Bijna 3000 studenten uit 24 landen presenteerden hun futuristisch ogende voertuigen. De wedstrijd bestond uit twee hoofdcategorieën: Urban Concept (voertuigeen die enigszins lijken op een normale auto) en Prototype (vrije categorie, vaak met superstroomlijn).

In elke categorie waren zeven energiebronnen mogelijk: brandstofcel, elektrisch, zonnecellen, benzine, diesel, alternatieve benzine en alternatieve diesel. De Nederlandse teams MAC EEco Team van ROC Ter Aa uit Helmond en Green Team Twente van Universiteit Twente uit Enschede leverden indrukwekkende prestaties.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen

Via: allepersberichten.nl