Normal_10019

MAASTRICHT - Veel buitenlandse studenten die naar Maastricht komen, studeren er tien weken en hebben vervolgens nog twee weken vrij. In die twee vrije weken worden de bloemetjes vaak flink buiten gezet en dat leidt tot overlast.

De Universiteit Maastricht gaat naar aanleiding van vele klachten buitenlandse studenten die overlast veroorzaken nu harder aanpakken, zo meldt de Observant, het onafhankelijke weekblad van de universiteit. Zo zal de universiteit in het land van herkomst ingelicht worden en zullen de veroorzakers van de overlast uit het Guesthouse van de universiteit gezet worden.

Volgens Maurice Evers, hoofd van het Kamerburo en het Guesthouse, heeft het dreigen met uitzetten weinig zin, aangezien de buitenlandse studenten eenvoudig een alternatieve slaapplaats kunnen vinden voor de twee weken dat ze nog in Maastricht zijn.

Ook het gemeentebestuur van de Limburgse stad kreeg veel klachten binnen over de overlast, die zich lijkt te concentreren rond studentencafé Highlander, waar veel buitenlandse studenten feest vieren. Buurtbewoners kunnen nu 24 uur per terecht bij het Guesthouse met hun klachten.

Vorige week kondigde de PvdA in Maastricht aan met alle betrokken partijen rond de tafel te willen gaan zitten om nieuw beleid op te stellen over hoe de stad en studenten samen moeten gaan. Aanleiding is onder andere het fors gestegen aantal buitenlandse studenten.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink