Normal_8762

GRONINGEN - De jaarlijks terugkerende studentenverkiezing van het Studentenhuis van het Jaar is weer van start gegaan. Studentenhuizen uit heel Nederland kunnen zich online inschrijven voor de verkiezing. In mei wordt bekend gemaakt welk huis dit jaar de titel op zich mag nemen.

Studenten.net is dit jaar voor de negende maal op zoek naar het ultieme studentenhuis: stapels afwas en aangekoekte borden, een koelkast vol bier, winkelkarretjes oud papier, een klein fortuin aan statiegeld, algen in de douche, huisfeesten zonder einde, maden in de prullenbak, maar vooral gezelligheid.

Online profiel invullen
Studenten uit heel Nederland die een huis, gang of verdieping delen kunnen zich aanmelden op de website www.studentenhuisvanhetjaar.nl, waar zij een profiel van hun huis kunnen invullen, aangevuld met foto's. Vragen als ‘hoeveel kratten bier gaan er per week doorheen', ‘hoe vaak wordt er samen gegeten' en ‘hoe hard wordt er gestudeerd' moeten online een beeld geven van het huis.

Studentenhuis van het Jaar 2011
Vorig jaar won voor de tweede keer op een rij een studentenhuis uit Delft de titel. Het ultieme studentenhuis was in 2011 ‘Huize Bolkhuisch' met 21 bewoners, woonachtig in een pand dat vroeger een hotel was. Alle kamers grenzen aan een smalle gang, die zijn volgeplakt en behangen met stickers, verkeersborden en posters. In het huis is geen gezamenlijke woonkamer aanwezig, wel is er een dakterras waar vaak wordt gebarbecued met soms zo'n 50 gasten. Meest opvallend aan het huis is dat je vanuit de fietsenkelder zo de kroeg van de sociëteit in kunt wandelen.

Aan het winnen van de titel zit ook een prijzenpakket verbonden. Deze wordt later deze maand bekend gemaakt.