Normal_8750

ENSCHEDE - Vanaf 1 januari start de nieuwe bestuurlijke eenheid Campus. Campusmanager Patrick Welman heeft ambitieuze plannen. "De campus moet uitgroeien tot een plek voor ontmoeting, ontwikkeling en verbinding, niet alleen voor medewerkers en studenten, maar voor iedereen in de regio. De campus is namelijk niet alleen van de UT, maar voor iedereen."

Een plek voor ontmoeting, ontwikkeling en verbinding. Dat is waar de campus van de Universiteit Twente toe moet uitgroeien, vertelt campusmanager Patrick Welman. Hij wil dat de campus verbindingen teweegbrengt tussen studenten, medewerkers en bedrijven en mensen uit de regio. "Sport en cultuur kunnen hierbij een mooie brugfunctie vervullen."

"We hebben bijvoorbeeld een fantastisch sportcentrum met hele mooie faciliteiten. We willen stimuleren dat medewerkers van bedrijven op het Kennispark Twente hier ook meer gebruik van maken. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Broodje Cultuur en andere culturele evenementen. Er wordt veel georganiseerd op de campus. Heel veel hiervan is ook interessant voor andere mensen dan onze medewerkers en studenten. We willen dat deze mensen ook de campus van de UT ontdekken."

Ook ziet Welman allerhande mogelijkheden om collegezalen en vergaderfaciliteiten open te stellen voor derden, bijvoorbeeld voor evenementen en symposia. Hiermee is het mogelijk om meer inkomsten te generen met de faciliteiten op de campus, maar geld verdienen is volgens de campusmanager niet de belangrijkste reden om de campus verder open te stellen.

"Iedereen op de UT wordt met bezuinigingen geconfronteerd, maar de belangrijkste reden om de campus open te stellen is echter niet financieel van aard. De combinatie van onderzoek, onderwijs, wonen, studeren, sport en cultuur in één gebied is uniek in Nederland. De campus is niet alleen van ons, maar van iedereen in de regio."

© Nationale Onderwijsgids