Normal_6825

UTRECHT - Eén van Nederlands grootste studentenevenementen, de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), gaat maandag 15 augustus van start. Na de gezamenlijke opening starten 3500 ‘nieuwe' Utrechtse studenten met een stadsrondleiding door middel van QR-codes, die op diverse plekken in de stad hangen en via de mobiele telefoon aanwijzigingen opleveren.

Zo speelt de organisatie in op de nieuwe generatie. De UIT staat in het teken van kennismaken met medestudenten, de onderwijsinstellingen, cultuur, sport- en gezelligheidsverenigingen maar ook zeker kennismaken met de stad Utrecht.

De UIT 2011 - georganiseerd door een commissie van zes studenten en honderden vrijwilligers in de week zelf - heeft als thema ‘je thuisvoelen', en daarbij is de weg weten cruciaal. Naast de interactieve stadsrondleiding maakt de UIT gebruik van sociale media als Facebook, Twitter en is er een mobiele website. Deze is te bereiken via www.utrechtseintroductietijd.nl.

Programma
Om de studenten zo snel mogelijk thuis te laten voelen in hun studentenstad is er van 15 tot 18 augustus een divers programma, met zowel sportieve, informatieve en culturele onderdelen.