Normal_6460

De grootste academische summer school van Europa bestaat 25 jaar en viert dit met drie speciale lustrumavonden vol lezingen en debat. Ruim 1900 internationale studenten nemen deze zomer deel aan een of meerdere cursussen.

De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, geeft op 7 juli de aftrap van de Utrecht Summer School.

Deelnemers Utrecht Summer SchoolHet 25-jarig bestaan wordt gevierd met drie lustrumavonden in Club Monza in Utrecht. Iedere avond heeft een eigen thema: ‘Emerging Economies and the West' (7 juli), ‘The Global Power Shift' (21 juli) en ‘The Climate Dilemma' (18 augustus). Diverse sprekers, waaronder Jacqueline Cramer en Bettine Vriesekoop zullen een bijdrage leveren. De avonden zijn gratis toegankelijk voor zowel de aanwezige internationale Summer School studenten als Nederlandse studenten. "Ons lustrum is een mooie gelegenheid om de Utrechtse student eens iets mee te laten pikken van de summer school," aldus directeur Jeroen Torenbeek.

130 cursussen
Deze zomer biedt de Utrecht Summer School ruim 130 academische zomercursussen aan op bachelor-, master en PhD-niveau. Ruim 1900 deelnemers reizen af naar de Domstad om aan een of meerdere cursussen deel te nemen. Naast de cursus wordt een uitgebreid sociaal programma aangeboden met excursies en culturele activiteiten. Deelnemers verblijven in studentenkamers, verspreid door de stad.

25 jaar traditie
De Utrecht Summer School werd in 1987 opgericht door de Universiteit Utrecht en bestond toen uit slechts één cursus ‘Dutch Culture and Society'. De cursus was bedoeld om de uitwisselingsovereenkomst met de University of Florida te behouden, waar traditioneel meer Nederlandse studenten naar toe wilden dan omgekeerd. Een zomercursus bleek een uitstekend middel om meer Amerikanen naar Utrecht te trekken. 25 jaar later bestaat de overeenkomst nog steeds en hebben hele generaties deelgenomen aan het programma. "In sommige families in Florida is Utrecht inmiddels een traditie geworden," aldus Torenbeek.

Utrecht Summer School
Utrecht Summer School is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Er worden tevens enkele cursussen aangeboden door Nyenrode Business Universiteit en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Opening
Tijdens de eerste lustrumavond op donderdag 7 juli a.s. zal burgemeester Aleid Wolfsen de Utrecht Summer School op feestelijke wijze openen.