Normal_6399

Wie als student wil sporten, gaat voortaan naar Erasmus Sport, zo meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Erasmus Sport is de nieuwe naam van de Stichting Studentenvoorzieningen Rotterdam (SSVR), die donderdag 30 juni 2011, met logo, officieel wordt onthuld door de bekende Rotterdamse NBA-basketballer Francisco Elson en voormalig Major-League honkballer en bondscoach Robert Eenhoorn.

Prestatiesport
Erasmus Sport wil meer gaan doen met de prestatiesport. Met een knipoog naar sport op de Amerikaanse universiteiten wordt prestatiesport tot speerpunt van de organisatie. Er wordt gefocust op vier tot acht sporten. In de huidige situatie zijn Roeien, Basketbal, Voetbal, Rugby en Zaalvoetbal het traject ingegaan

Extra ondersteuning door meer trainingsuren, begeleiding en materialen gaat er voor zorgen dat deze sporters stappen naar een hoger niveau maken.

Voor topsporters is er Erasmus Topsport, gericht op het ondersteunen van topsportende studenten op studiefacilitair en op financieel gebied. Hiervan maakten onder andere Fatima Moreira de Melo (Olympisch goud Hockey) en Elizabeth Willeboodse (Olympisch brons Judo) gebruik.

Sociale element
De studenten kunnen kiezen uit vijftig sporten. Er is bovendien een groot aantal (studenten) sportverenigingen. Op dit moment sporten er meer dan 5500 Rotterdamse studenten en ook medewerkers van de universiteit bij Erasmus Sport.

Erasmus Sport wil sporten tijdens de studententijd niet alleen vanwege het fysieke en emotionele belang stimuleren. Ook het sociale element van het sporten is aantrekkelijk: Erasmus Sport Café is een populaire locatie op de campus.