Normal_6431

Universiteiten willen strenger gaan selecteren op cijferlijsten bij het toelaten van studenten. Dat plan wordt gesteund door Staatssecretaris Zijlstra (Onderwijs, VVD), meldt Nu.nl vandaag. DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, vindt het absoluut ongehoord dat er een verbod op het volgen van onderwijs zou kunnen komen.

Voorzitter Eline van Nistelrooij: "Het is te bizar voor woorden dat we in een land als Nederland, dat zo afhankelijk is van kennis, geslaagde VWO-leerlingen de toegang tot de Universiteit zouden willen ontzeggen. Na alle botte bezuinigingen van dit kabinet ook nog voorstellen geschikte leerlingen onderwijs te verbieden, is de toekomst van Nederland met wortel en al de grond uit slopen."

DWARS is van mening dat onderwijs ten alle tijden toegankelijk moet zijn,voor jong en oud, hoger en lager opgeleid. De plannen van Zijlstra en de Universiteiten zijn er op gericht om meer excellente studenten op te leiden. DWARS wil dat ook graag en pleit daarom al tijden voor meer verschil in kwaliteit van opleidingsaanbod en benadering van leerlingen binnen Faculteiten.

Van Nistelrooij: "Meer diversificatie mag nooit, en hoeft ook nooit, ten koste te gaan van de toegankelijkheid."