Normal_6282

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is de eerste Fairtrade Universiteit in Nederland. De titel geeft aan dat de VU bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade.

De stuurgroep van de Fairtrade Gemeente campagne oordeelde dat de VU voldoet aan de strenge campagnecriteria van de organisatie. Binnenkort wordt de titel feestelijk gevierd met studenten, medewerkers en cateraar Eurest.

Studenten, medewerkers, College van Bestuur en Eurest
Op de VU sloegen studenten, medewerkers, cateraar Eurest en de Facilitaire Campus Organisatie (FCO) de handen ineen om van de VU een Fairtrade Universiteit te maken. Vertegenwoordigers van deze partijen vormden samen een werkgroep. Het College van Bestuur neemt zelf geen zitting in de werkgroep, maar steunt het initiatief wel van harte.

Voorzitter René Smit: "Dat de VU zich als eerste universteit in Nederland met het Fairtrade keurmerk mag sieren is niet alleen een eer, maar vooral een stimulans om nog meer dan nu rechtvaardigheid als een kwaliteit van goede producten te bestempelen. Dit streven past uitstekend bij de maatschappelijke betrokkenheid van onze universiteit."