Normal_6012

Op 9 juni wordt voor de tweede keer de Menzis UT Scriptieprijs uitgereikt. De genomineerden zijn de masterstudenten Annemieke Scholten, Danielle Ekkel en Aleida Braaksma. Zij maken kans op de prijs van 2.000 euro en een jaar lang een gratis zorgverzekering van sponsor Menzis.

De inzendingen waren dit jaar van uitzonderlijk hoge kwaliteit, ondanks het feit dat de criteria waren aangescherpt. Niet alleen moeten de vernieuwende voorstellen concreet toepasbaar zijn in de zorgpraktijk, ze moeten bovendien gericht zijn op toepassing in Nederland.

De jury roemt nu al de relevantie voor de zorg in Nederland, wat de keuze zeer moeilijk maakte. Annemieke Scholten deed onderzoek naar het inzetten van mantelzorgers bij acuut hartfalen, Danielle Ekkel onderzocht ehealth-toepassingen. Aleida Braaksma bekeek hoe de productiviteit van artsen kan worden vergroot door de patiënt meer centraal te stellen.

De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Masterstudent met de beste gezondheidsgerelateerde scriptie. De scriptie moet voldoen aan een aantal criteria, opgesteld door Menzis en de Universiteit Twente (UT). Belangrijke punten binnen de gestelde criteria zijn onder andere, dat scriptie de vraag beantwoordt hoe de gezondheidszorg te verbeteren valt wat betreft kwaliteit en doelmatigheid. Verder moet de winnende scriptie gericht zijn op een relevant Nederlands gezondheidsprobleem met een grote maatschappelijke impact.

Trends in trauma
De opleiding Gezondheidswetenschappen van de UT draagt zorg voor de organisatie. Een voor de prijs samengestelde, deskundige jury heeft inmiddels alle inzendingen beoordeeld en daaruit drie scripties genomineerd.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het symposium "Trends in Trauma". Dit evenement vindt plaats op donderdag 9 juni in de Grolsch Veste in Enschede. Midden op de dag is er ruimte voor de uitreiking van de Menzis Scriptieprijs. De prijs wordt uitgereikt door de heer Bas Leerink, lid van de Raad van Bestuur van Zorgverzekeraar Menzis.

De schrijver van de winnende scriptie ontvangt 2000 euro en een jaar lang gratis Zorgverzekering bij Menzis.