Normal_5566

‘Eerst de Klas'-student Simon Verwer, die dit traject aan de Universiteit Utrecht volgde, is gisteren uitgeroepen tot ScienceGuide Student van 2010/2011.

Verwer is leraar filosofie, masterstudent Frans en bijna promovendus. Gistermiddag werd hij gehuldigd door Staatssecretaris Halbe Zijlstra op het Ministerie van OCW. Het online nieuwsmagazine voor de kennissector ScienceGuide en studentenorganisaties ISO en LSVb kozen voor de zevende keer een ‘student van het academisch jaar'.

Eerst de Klas
Simon zat in de eerste lichting student-docenten van het project ‘Eerst de Klas', het traineeprogramma voor excellente academici in het bedrijfsleven en het onderwijs. Daarin blonk hij uit met zijn inzet en inhoud over veel meer dan zijn vakgebied filosofie.

Bij de Universiteit Utrecht is het traject Eerst de Klas sinds 2009 te volgen. Excellente, jonge academici krijgen de kans om een intensief tweejarig traject te doorlopen. Studenten geven les op een school in het voortgezet onderwijs, halen hun eerstegraads onderwijsbevoegdheid en volgen het leiderschapsprogramma, waarin ze door middel van levensechte projecten en masterclasses relevante competenties voor het bedrijfsleven ontwikkelen.

‘Symbool van beste student voor de klas'
ScienceGuide-hoofdredacteur Pieter Gerrit Kroeger licht de keuze voor Verwer toe: "Iedereen wil dat de beste studenten voor de klas gaan staan, maar krijg dat maar eens voor elkaar. Simon Verwer is gewoon het beste symbool van het succes van de eerste initiatieven die in het hoger onderwijs zijn genomen om hier echt verandering in te brengen. Een student Frans die havisten filosofieles geeft en bij Shell toekomstscenario's helpt ontwerpen, zulke leraren daar snakt Nederland naar".

ISO-voorzitter Guy Hendricks: "Simon Verwer vervult een voorbeeldrol voor studenten door op meerdere vakgebieden te excelleren. Daarbij onderstreept hij het belang van het combineren van verschillende studierichtingen als uitdaging en kans." Sander Breur van de LSVb vult aan: "Als wij in Nederland echt wat willen verbeteren aan de toekomst van de jeugd hebben wij meer mensen en studenten als Simon Verwer nodig."

Simon Verwer
Simon Verwer studeerde Frans, filosofie en Europese Studies aan zowel de VU als de UvA Aan de Universiteit Utrecht deed hij het project ‘Eerst de klas'. Hij werkt momenteel als leraar filosofie en invaller Frans in Noordwijkerhout.