Normal_5202

Japanse studenten hebben afgelopen week in Wageningen geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in hun land, zo meldt de Veenendaalse Krant.

De Japanners maken het ingezamelde geld over aan het Nederlandse Rode Kruis, die het vervolgens doorstuurt naar hun Japanse zusterorganisatie.

Eén van de Japanners was verkleed in een judopak en hield een bord met de tekst 'Pray for Japan' omhoog. Een Japanse vrouw gaf iedereen die geld doneerde een papieren gevouwen poppetje mee. 'Dat is ons symbool voor vrede,' legt ze uit.

Zij en de andere Japanse studenten komen zelf uit de buurt van Yokohama, Tokio en Kyoto, leggen ze de passerende studenten uit. Iedereen heeft wel een familielid die te maken heeft met de ramp.

Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen steunt de actie van de Japanse studenten: 'Als gemeente wilden we zeker iets doen. Daarom hebben we dit plekje op de markt geregeld. Ik ondersteun de actie van harte. Wageningen is een internationale stad. Graag tonen we ons dan ook solidair met de Japanners.'

© Nationale Onderwijsgids