Normal_5104

In tentamenperiodes zijn er op zondag voortaan meer werkplekken in de centrale Universiteitsbibliotheek (UB) beschikbaar. Dat heeft het college van bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen besloten op verzoek van de Universitaire Studentenraad (USR).

In de bibliotheek zaleen extra zaal ter beschikking worden gesteld voor studenten. De Verdieping is een ruimte met 48 computers en 218 studieplekken. Tijdens de extra openstelling in de tentamenperiodes kunnen studenten ook uit de collectie van De Verdieping lenen.

De bibliotheek zegt dat het in overleg met de dienst Studentenzaken bekijkt of nog verdere uitbreiding van de dienstverlening nodig is.

Bij de vorige medezeggenschapsvergadering met het college van bestuur deden studentenraadsleden Wouter van Acker (AKKUraatd) en Mats Klein Breteler (SOFv, studieverenigingen) het voorstel voor de extra werkplekken.

Na het voorstel verzocht Sanne Maris van de Christelijke Studentenverenigingen Nijmegen (CSN) het college van bestuur om het katholieke karakter van de Radboud Universiteit mee te nemen in haar overwegingen.

Nu de universiteit het verzoek wel heeft gehonoreerd, reageert AKKUraatd verheugd op haar site. ‘Het werkplekken-probleem op de universiteit is hiermee nog niet opgelost, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting!'

Sanne Maris van CSN vindt het jammer. ‘Al erkennen wij wel dat er een probleem is op zondagen tijdens tentamenperiodes en we snappen dat dit besluit noodzakelijk is.