Normal_5058

Enschede heeft met twee onderwijsinstellingen de eerste en tweede plaats behaald voor de Orange Carpet Award 2011.

Nuffic reikt de award jaarlijks uit aan een universiteit of hogeschool die zich op een bijzondere wijze inzet voor het welzijn van buitenlandse studenten.

De eerste prijs van de Orange Carpet Award 2011 ging dit jaar naar naar ArtEZ hogeschool voor de kunsten. De hogeschool had van de opvang van buitenlandse studenten een artistiek evenement gemaakt.

Centraal in de opvang staat het zogenaamde Memento-project, waarin buitenlandse studenten wordt gevraagd om hun ervaringen en gevoelens rond herinneringen en reconstructies op artistieke wijze te verbeelden.

Zilver voor UT
De Universiteit Twente (UT) heeft de tweede plaats behaald. Jaarlijks ontvangt de UT ongeveer 550 internationale studenten.

De UT verzorgt voor deze studenten een uitgebreide oriëntatieperiode, die zelfs al begint voor het vertrek naar Nederland. Daarna volgt een uitgebreide oriëntatieweek aan het begin van het collegejaar met als hoogtepunt de internationale dag.

Na afloop van deze week kunnen de internationale studenten onder meer nog workshops volgen over de Nederlandse onderwijscultuur.