Normal_5056

Het laserkunstwerk Sol Lumen dat deze week tussen De Uithof en de Dom te zien is, wordt zaterdagavond 26 maart tussen 20.30 en 21.30 uitgezet in verband met het internationale Earth Hour, georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds.

Met deze actie wil de Universiteit Utrecht samen met andere deelnemers aandacht vragen voor het duurzaam omgaan met de aarde. Ook het verlichte Sol-logo en de woorden Universiteit Utrecht op het dak van het W.C. van Unnikgebouw worden een uur lang uitgezet.

Het is voor het eerst dat de verlichting op het Van Unnikgebouw uitgaat tijdens Earth Hour. Wel doet de Universiteit Utrecht jaarlijks mee aan de Nacht van de Nacht door de lichten de hele nacht uit te schakelen.

Earth Hour
Op 26 maart doen miljoenen mensen en organisaties het licht uit tijdens Earth Hour, een wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds. Daarmee geven deelnemers samen het signaal af dat we de aarde willen doorgeven, zodat de volgende generaties ook kunnen leven en genieten van alles wat de aarde te bieden heeft.

Voor meer informatie, zie de website van Earth Hour.