Normal_pexels-michal-knotek-164395-542399

De toekomst is digitaal. Daarom opent de nieuwe Humanities Hub binnenkort zijn deuren in het Johan Huizingagebouw van de Universiteit Leiden. Deze Hub verzamelt een aantal innovatieve labs, die passen bij de ontwikkeling van de nieuwe Humanities Campus, de SSH-labs, de visie op Humanities in a Digital World en de doelen in het Facultair Strategisch Plan, evenals de digitaliseringsstrategie van de Universiteit van Leiden, zoals de universiteit vermeldt op haar website.

De Humanities Hub biedt een moderne digitale infrastructuur die essentieel is voor onderzoek naar de digitale wereld. De faculteit streeft ernaar dat alle studenten digitaal en mediavaardig afstuderen, passend bij de flexibele rol van geesteswetenschappen in de samenleving, zowel nu als in de toekomst. Na de zomer zijn de labs beschikbaar voor docenten, onderzoekers en studenten.

De Labs

De Humanities Hub omvat verschillende labs, waaronder:

  • Digital Skills Lab
  • Digital Lab van LUCDH
  • Podcast- en videoruimtes
  • AI Lab
  • Makers Lab voor 3D-prints
  • Journalism Lab van Journalistiek en Nieuwe Media

Naast deze fysieke labs biedt de Hub uitgebreide ondersteuning om onderzoekers en docenten te helpen digitale vaardigheden te integreren in hun onderwijs en onderzoek. De Humanities Hub wordt het centrale knooppunt voor de coördinatie van faciliteiten en onderwijs in digitale vaardigheden.

Planning en beschikbaarheid

Momenteel worden de labs in het Huizingagebouw ingericht. Na de zomer vindt de officiële opening plaats, waar zowel medewerkers als studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen welkom zijn. In de komende weken komt een webpagina beschikbaar met uitleg over de labs, ondersteuning, informatie over workshops en details over hoe je een lab kunt reserveren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer