Normal_rss_entry-433889

Arjen Lubach krijgt een eredoctoraat van de Open Universiteit. De presentator en cabaretier wordt geëerd voor zijn bijdrage aan de wetenschap en samenleving, meldt de universiteit maandag.

Volgens de Open Universiteit is de wijze waarop Lubach "grote maatschappelijke vraagstukken op een open manier en vanuit verschillende invalshoeken bespreekt" van "grote waarde" voor de samenleving. "Arjen Lubach onderscheidt zich hiermee van andere media en televisiemakers. Door het gebruik van humor zijn de filmpjes boeiend voor een breed publiek dat zich hierdoor een diepgaand en genuanceerd beeld kan vormen van deze thema's", zegt rector magnificus Theo Bastiaens in een persbericht.

Het eredoctoraat wordt op 26 september uitgereikt, tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de universiteit in Theater Heerlen. Of Lubach daarbij aanwezig is, is nog niet duidelijk. Een woordvoerster zegt dat hij dan ook druk is met het laatste seizoen van De Avondshow met Arjen Lubach, dat op 2 september begint.

Door: ANP