Studenten voeren actie op toegangswegen naar Wageningen Universiteit

Tientallen studenten hebben woensdagochtend 19 juni de weg naar de hoofdingang van de Wageningen Universiteit geblokkeerd. De pro-Palestijnse actievoerders hadden zichzelf vastgemaakt aan badkuipen vol met cement. Daarop stonden teksten als ‘stop the bloodbaths’. De demonstranten willen dat de universiteit de banden met Israëlische onderwijsinstellingen verbreekt. Dat meldt Omroep Gelderland.

De universiteit heeft de actievoerder een gesprek beloofd, maar de studenten wachten daar nu al twee weken op. “Daarom hebben we nu de weg geblokkeerd”, aldus woordvoerder Matijn.

Armen in badkuipen 

Een aantal studenten zitten met hun armen in de badkuipen. Een andere ingang van de Wageningen Universiteit is geblokkeerd met fietsen. Men kan de campus via die doorgang nog wel verlaten. Via de busbaan kunnen de bussen ook nog gewoon de campus op- en afrijden.

Banden met Israëlische onderwijsinstellingen

De studenten willen net zolang de weg blokkeren totdat de universiteit de banden met Israëlische onderwijsinstellingen verbreekt. “De universiteit mag ook de afspraak nakomen en met ons in gesprek gaan”, zo stelt Matijn.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk